BBC First lanceert in juni de bewerking van twee bekende romans - Howards End van E.M. Forster en Ordeal by Innocence van Agatha Christie
BBC First lanceert in juni de bewerking van twee bekende romans - <i>Howards End</i> van E.M. Forster en <i>Ordeal by Innocence</i> van Agatha Christie

PERSBERICHT

BBC First lanceert in juni de bewerking van twee bekende romans - Howards End van E.M. Forster en Ordeal by Innocence van Agatha Christie

Published

Antwerpen, 17 mei 2018 – Geen zin om in juni enkel naar het WK voetbal te kijken? Gelukkig biedt BBC First een leuk alternatief met de lancering van twee nieuwe series. Ordeal by Innocence van Agatha Christie – de koningin der misdaadauteurs en de meest succesvolle romanschrijfster ooit – en Howards End van E.M. Foster daarentegen (genomineerd voor Nobelprijs) werden bewerkt en lanceren volgende maand op het scherm.  

Howards End is een vierledige bewerking van de klassieke roman van E.M. Forster. De serie vertelt het verhaal van drie families die moeten opboksen tegen de sociale verdeling tijdens de eeuwwisseling in Engeland: de intelligente en idealistische Schlegels, de rijke Wilcoxes die hun fortuin hebben vergaard in de zakenwereld en de arbeidersfamilie Basts.
Ordeal by Innocence is een drieledige bewerking van de gelijkaardige roman van Agathie Christie. Het verhaal speelt zich af op Kerstdag in 1954. Erfgename Rachel Argyll (Anna Chancellor, Four Weddings and a Funeral, What a Girl Wants) wordt vermoord teruggevonden in het familiedomein. Achttien maanden later trekken de nabestaanden de identiteit van de moordenaar in twijfel.

Howards End gaat in première op BBC First op dinsdag 19 juni om 21:00

Howards End.png
Howards End, het meesterwerk van E.M. Forster, is het verhaal van twee onafhankelijke en onconventionele zussen die op zoek zijn naar ware liefde in een wereld die continu verandert. Scenarioschrijver en Academy Award-winnaar Kenneth Lonergan (Manchester By The Sea, Gangs Of New York) maakte een vernieuwende bewerking die geregisseerd werd door Bafta-winnares Hettie Macdonald (White Girl, Fortitude).
Margaret (Hayley Atwell, Ant-Man, Captain America: The Winter Soldier) en Helen Schlegel (Philippa Coulthard, Annabelle: Creation, The Catch) zijn twee intelligente en idealistische jonge vrouwen die samenwonen met hun hypochondrische, jongere broer Tibby (Alex Lawther, The Imitation Game, Black Mirror) gedurende het Edwardiaans tijdperk in Londen. Sinds de dood van hun ouders zorgt hun tante Juley (Tracey Ullman, Into the Woods) voor hen. Ondanks haar goede bedoelingen leiden de zussen een onafhankelijk en lichtjes onorthodox leven. Nadat Margaret de rijke en conservatieve Wilcox familie ontmoet op vakantie, ontstaat er een hechte vriendschap tussen haar en de conservatievere Ruth Wilcox (Julia Ormond, The Curious Case of Benjamin Button).
Wanneer Ruth plotseling overlijdt, zoekt Margaret het gezelschap van Henry Wilcox (Matthew Macfadyen, Pride & Prejudice, The Three Musketeers) op, die net weduwnaar geworden is. Hij is een selfmade man die het geliefde plattelandshuis Howards End erft van zijn overleden vrouw. Ondertussen neemt de passionele maar wispelturige Helen Leonard Bast (Joseph Quinn, Game of Thrones, Dickensian) onder haar vleugels. Hij is een jonge bankbediende met geldzorgen die wilt ontsnappen aan zijn verloving met de aantrekkelijke maar kwetsbare Jacky (Rosalind Eleazar, Rellik, Harlots).

Ordeal by Innocence gaat in première op BBC First op zondag 3 juni om 21:00

Ordeal by Innocence.png
De rijke antropologe Rachel Argyll wordt vermoord teruggevonden in het familiedomein Sunny Point. Haar adoptiezoon Jack Argyll (Anthony Boyle, The Lost city of Z, Pillow Talk), een jonge crimineel, staat terecht voor de moord. Hij protesteert hevig tegen zijn arrestatie. Achttien maanden later wandelt Dr Arthur Calgary (Luke Treadaway, Attack the Block, Clash of the Titans), een mysterieuze wetenschapper, over de fluweelachtige velden van Sunny Point. Hij beweert dat hij net terug is van een expeditie naar de Noordpool en dat hij een alibi heeft voor Jack.
Jack heeft zijn onschuld nooit kunnen bewijzen. Hij stierf in de gevangenis voordat de zaak in de rechtbank verscheen, waarop de Argyll familie niet graag in het verleden graaft. Leo (Bill Nighy, Love Actually, Pirates of the Caribbean), de weduwnaar van Rachel (Anna Chancellor, Four weddings and a Funeral, What a Girl Wants), staat op het punt te hertrouwen met zijn secretaresse Gwenda (Alice Eve, Before We Go, She’s Out of My League). Noch Rachel’s adoptiekinderen Mary, Mickey, Tina en Hester, noch haar huishoudster Kirsten (Morven Christie, The A Word, The Replacement) willen dat hoofdstuk opnieuw uit hun verleden bovenhalen.
De dramatische gevolgen van het Calgary-verhaal zijn nochtans onvermijdelijk. Als Jack de waarheid spreekt, dan staat hij onschuldig terecht voor de moord op zijn adoptiemoeder. In dat geval loopt de moordenaar nog vrij rond…

In juni zijn er nieuwe afleveringen te zien van de volgende series:

De originele dramaserie The Split met de Nederlandse acteur Barry Atsma (Er komt een vrouw bij de dokter, Loft) loopt door in juni. De serie volgt het verhaal van drie succesvolle, vrouwelijke echtscheidingsadvocaten.
Little Women, een drie uur durende bewerking van de gelijknamige roman, neemt ons terug in de tijd naar het jaar 1868. De vier March-zussen betrekken ons bij hun moeilijke jeugd.
Tot slot heeft ook Snatch, die zes jonge oplichters in de kijker zet, nieuwe afleveringen in petto.  Onder andere Harry Potter-ster Rupert Grint komt in nauwe schoenen terecht wanneer hij de gevaarlijke wereld van de georganiseerde misdaad betreedt.
  1. The Split – Elke maandag om 21:00, eindigt op 2 juli
  2. Little Women – Elke dinsdag om 21:00, eindigt op 12 juni
  3. Snatch – Elke donderdag om 21:00, eindigt op 18 augustus

Over BBC First
BBC First is de thuishaven van premium, origineel Brits drama en comedy van wereldwijd erkend en award-winning talent van voor en achter de camera. Het biedt kijkers de eerste kans om verhalen te zien die uitdagen, je onderdompelen en entertainen, allemaal vanuit een uniek Brits perspectief.

BBC First is in België beschikbaar via:

- Proximus Proximus Entertainment pakket op kanaal 25 in Vlaanderen of kanaal 220 in Brussel
- Telenet Play More abonnement op kanaal 561

Voor meer informatie over BBC First en het uitzendschema:
facebook.com/BBCFirst
bbc.com/BBCFirst

Over BBC Studios
BBC Studios is een wereldwijd content bedrijf met Britse wortels alsook een commerciële dochteronderneming van de BBC Group. Dankzij de fusie met BBC Worldwide in april 2018 financiert en ontwikkelt BBC Studios voortaan content producties en verleent het haar diensten uit aan merken en toebehoren. De prestigieuze Britse programma’s van BBC Studios zijn internationaal geroemd voor hun breed scala van tv-genres en andere specialiteiten. BBC Studios is aanwezig op 22 wereldmarkten - waaronder zes productiehuizen in het Verenigd-Koninkrijk - en werkt nauw samen met negen andere landen. Het content bedrijf zorgt voor 2500 uren content per jaar en verspreidt op die manier de Britse creativiteit over de hele wereld. BBC Studios is een vertrouwde partner van de Britse privésector met een jaarlijks inkomen van 114 biljoen pond en een bijdrage van 200 miljoen tot de BBC Group. Het content bedrijf bewaart mee de uitzendrechten van BBC en verbreedt het tv-aanbod voor het Brits publiek.

bbcstudios.com
twitter.com/bbcstudios
twitter.com/bbcstudiospress

Voor meer informatie, beeldmateriaal, screeners of een interview, neem contact op met:

Web: www.teamlewis.com


Share

USB-sticks in de ban? Versleutelde versie bevordert juist cyberbeveiliging én arbeidsproductiviteit

Antwerpen, 18 mei 2018 – De kans op uitlekken van privacygevoelige informatie wordt niet verkleind door het weren van draagbare opslagapparatuur. Sterker nog, de beveiliging van versleutelde USB-sticks is volgens Kingston Digital, Inc. de laatste jaren grondig verbeterd waardoor de inzet ervan – in combinatie met werknemersbeleid over acceptabel en onacceptabel gebruik – juist is aan te raden met het oog op de naderende Europese privacywetgeving GDPR.