Ga de uitdaging aan met Rode Haan
Ga de uitdaging aan met Rode Haan

Persbericht

Ga de uitdaging aan met Rode Haan

Published

Plan een sportieve vakantie in de bergen van Zuid-Tirol

Meer dan 20 000 kilometer aan wandelparadijs

Roter Hahn - Frieder Blickle

Roter Hahn - Frieder Blickle

Wist je dat Zuid-Tirol de mooiste wandelwegen heeft van Europa? Het is een echt paradijs voor liefhebbers van wandelingen en trektochten. In het gebied ligt meer dan 20 000 kilometer aan goed onderhouden wandelpaden voor je klaar om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

En wat is noodzakelijk na een intensieve dag in de natuur? Goed uitrusten, inderdaad! Gelukkig zijn er heel wat Zuid-Tiroolse boerderijen die bergwandelaars met plezier een gezellig en warm onderdak aanbieden. Rode Haan, een organisatie die vakanties organiseert in het zuiden van Tirol op boerderijen, heeft zelfs enkele gespecialiseerde wandelboerderijen.

Stel je even voor: je ontwaakt met zicht op de bergtoppen waar de zon voorzichtig achter piept, er staat een goed ontbijt voor je klaar bereid met huisgemaakte producten, je stapt de deur uit en je staat onmiddellijk in het wandelparadijs. Klinkt dit als muziek in je oren? Ontdek de wandelboerderijen van Rode Haan en ervaar de ultieme wandelervaring.

Het fijne aan wandelen in het Zuiden van Tirol is dat de regio volledig op wandelaars is voorzien. Naast de wandelpaden zijn er praktische hutten geplaatst waar je rustig kan pauzeren en picknicken. Om je van voldoende energie te voorzien, zorgen je gastheer of –vrouw graag voor een paar stevige boterhammen met producten van eigen kweek. Zo geniet je van alle Zuid-Tiroolse charmes tegelijkertijd. Zie je een wandeltocht alleen door de natuur niet zitten? Rode Haan heeft maar liefst 189 boerderijen die begeleidde wandeltochten aanbieden aan hun gasten.  

Ruim 250 boerderijen met fietsverhuur

Roter Hahn - Frieder Blickle

Roter Hahn - Frieder Blickle

Mocht je geen wandelliefhebber zijn, dan hebben we goed nieuws! De zomer is het namelijk het ideale seizoen om het Zuiden van Tirol te ontdekken op de fiets of met de mountainbike.

Vakantiegangers die met de mountainbike Zuid-Tirol willen ontdekken, kunnen kiezen uit lichtere en zwaardere tochten. Nu moet wel gezegd worden, welke tocht je ook kiest, je wordt steeds beloond met prachtige uitzichten en fantastische afdalingen. Door de vele bergen, is de regio een echte uitdaging voor elke sportieveling.

Waar er pauzeerhutten voorzien zijn voor wandelaars, zijn er boerencafés van Rode Haan voorzien voor fietsers. Daar kan je onderweg gezellig pauzeren en genieten van lekkere traditionele gerechten of van een frisse, welverdiende pint. Na een korte pitstop kun je weer vol nieuwe energie verder.

Het avontuur wacht op je

IDM Südtirol

IDM Südtirol

Ben je op zoek naar een net iets uitdagendere activiteit? Dan is klettersteigen misschien wel iets voor jou. Maar wat houdt dat juist in? Klettersteigen wordt in het Italiaans uitgedrukt als ‘via ferrata’ en wordt letterlijk vertaald als ‘ijzeren weg’. Deze ijzeren weg is een uitgezet parcours beveiligd met vaste staalkabels, steunen en ladders, die hoofdzakelijk van ijzer gemaakt zijn.

In Zuid-Tirol liggen meer dan 30 klettersteigen voor je klaar langs uitdagende bergwanden en diepe rotskloven. Veel Zuid-Tiroolse boerderijen van Rode Haan zijn door hun spectaculaire ligging het ideale vertrekpunt voor een avontuurlijk dagje klettersteigen.

Klettersteigen in Zuid-Tirol zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden. Klettersteigen in de Dolomieten behoren vanwege het schitterende berglandschap tot de mooiste in de Alpen. Het is een unieke ervaring om over een via ferrata naar de bergpieken in de Dolomieten te klimmen. Waar wacht je nog op?

De hiking-highlights van Zuid-Tirol!

IDM – Clemens Zahn.jpgMonika Zipperle.jpgMonika Zipperle (3).JPGIDM – Frieder Blickle.jpgIDM - Max Lautenschläger.jpg
Of je nu houdt van pittige bergwandelingen en mountainbiketochten of liever een rustige wandel- of fietstocht maakt, een actieve vakantie op de authentieke boerderijen van Rode Haan is een onvergetelijke ervaring! Ontdek het volledige aanbod van Rode Haan hier.

Over Zuid-Tirol 
Zuid-Tirol is de meest noordelijke provincie van Italië en ligt aan de Zuidkant van de Alpen. Naast de echte Tiroolse tradities is er ook plaats voor de Italiaanse mediterrane charmes. Het gebied bezit een veelzijdig landschap en uiteraard de Dolomieten. Deze werden uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. Een echte aanrader voor elke natuur- en wandelfanaat!

Copyright pictures
Header: IDM - Clemens Zahn
Picture 1: Roter Hahn - Frieder Blickle
Picture 2: Roter Hahn - Frieder Blickle
Picture 3: IDM Südtirol
Slideshow: IDM - Clemens Zahn, Monika Zipperle, Monika Zipperle, IDM - Frieder Blickle and IDM - Max Lautenschläger

Copy as a Plain Text

Share

YUN kent forse groei met innovatieve Probiotherapie om huidproblemen tegen te gaan

Belgisch biotech-bedrijf speelt pioniersrol in bacteriële revolutie en ontvangt ‘Seal of Excellence’ van Europese Commissie.