Premières van Save Me, The Durrells S3 en The Good Karma Hospital S2 highlights van het lenteaanbod op BBC First
Premières van Save Me, The Durrells S3 en The Good Karma Hospital S2 highlights van het lenteaanbod op BBC First

Nieuw in april

Premières van Save Me, The Durrells S3 en The Good Karma Hospital S2 highlights van het lenteaanbod op BBC First

Published

Antwerpen - BBC First, de zender die onmisbare Britse dramaseries uitzendt met Nederlandse ondertiteling, pakt in april uit met de première van Save Me, een explosief misdaaddrama van de bekroonde producers van Line of Duty.

Na de ontvoering van zijn vervreemde dochter Jody, maakt afwezige vader Nelly er zijn levensdoel van om haar terug te vinden. Tijdens zijn zoektocht naar Jody redt Nelly levens, vindt hij andere verloren zielen terug, worden geliefden herenid, en veranderen vrienden in vijanden maken. Zijn leven en dat van anderen rond hem worden zwaar op het spel gezet. En telkens als hij plat op zijn bek gaat, slaagt hij erin om terug op te krabbelen. Dit is een man die voor een kille realiteitscheck staat, hoe moeilijk die ook is om toe te geven: door afscheid te nemen van zijn dochter, kan hij zichzelf terugvinden. Save Me is een serie met een absolute sterrencast: Lennie James (Line of Duty, The Walking Dead), Suranne Jones (Dr Foster, Scott and Bailey) en Stephen Graham (Boardwalk Empire, This is England).

In April komen ook The Durrells weer terug. De bejubelde actrice Keeley Hawes (The Missing, Line of Duty) herneemt haar rol als matriarch Louisa Durrell op het prachtige eiland Korfoe voor een derde seizoen van de enorm populaire dramareeks The Durells. Een nieuwe jaargang vol zee, zon en een heleboel dieren.

Aan de andere kant van de wereld, in het tropische Zuid-India, begint Ruby Walker (Amrita Acharya, Game of Thrones) intussen meer feeling te krijgen met haar nieuwe thuisbasis. Daarnaast staan er haar en Dr. Lydia Fonseca (Amanda Redman, New Tricks), in seizoen 2 van The Good Karma Hospital, heel wat nieuwe uitdagingen te wachten.

Tot slot moeten rechercheurs Barnaby en Troy weer een eindeloze reeks mysterieuze sterfgevallen oplossen in seizoenen 4 en 5 van Midsomer Murders.

Save Me gaat op donderdag 19 april om 21:00 in première op BBC First  

SaveMe.jpg
Nelson Nelly Rowe (Lennie James, Line of Duty, The Walking Dead) is een rokkenjager die wel een glaasje lust. In zijn plaatselijke pub is hij dan ook een graag geziene gast. Maar wanneer hij gearresteerd wordt voor de ontvoering van zijn vervreemde dochter Jody, wordt zijn leven op zijn kop gezet. Met de steun van de gemeenschap trekt Nelly alle registers open om de echte dader te vinden en zijn dochter te redden. Een zoektocht naar de waarheid die hem wezenlijk zal veranderen. Maar hoe verder van huis hij zoekt, hoe meer hij beseft dat de antwoorden dichterbij liggen dan hij eerst vermoedde. Hoewel Nelly bij het zoeken naar Jody levens redt, dringt het kille besef tot hem door dat hij zijn ware ik pas kan vinden door afscheid te nemen van zijn dochter. Een press kit en screeners van Save Me zijn op aanvraag beschikbaar.

Seizoen 3 van The Durrells gaat op zondag 8 april om 21:00 in première op BBC First

TheDurrells.jpg
The Durrells, geschreven door BAFTA-genomineerde Simon Nye (Men Behaving Badly, Reggie Perrin) en gebaseerd op de trilogie van auteur Gerald Durrell, vertelt het verhaal van Louisa, die met haar vier tegendraadse en eigenwijze kinderen - Larry (Josh O’Connor), Leslie (Callum Woodhouse), Margo (Daisy Waterstone) en Gerry (Milo Parker) - een nieuw bestaan probeert op te bouwen in het Korfoe van de jaren dertig.

Het adembenemend mooie eiland blijft zijn betoverende aantrekkingskracht uitoefenen op de excentrieke Durrells-familie. In de nieuwe serie komt Louisa tot het besluit dat ze haar zoektocht naar liefde maar beter laat varen om zich volledig te wijden aan haar gezin. En er is werk aan de winkel: Larry worstelt met zijn derde roman, Margo is op zoek naar een nieuwe roeping, Gerry blijft zijn dierentuin maar uitbreiden en Leslie jongleert met drie verschillende meisjes... Dan daagt plots tante Hermione (Barbara Flynn) op en Louisa hoopt dat zij haar kinderen weer op het rechte pad kan helpen.

Seizoen 2 van The Good Karma Hospital gaat op dinsdag 17 april om 21 uur in première op BBC First

TheGoodKarmaHospital.png
In seizoen 2 van The Good Karma Hospital komt het team van Dokter Lydia Fonseca voor nieuwe uitdagingen te staan. Het is een jaar geleden dat Ruby Walker voor het eerst voet zette in Kerala, op zoek naar een baan en afleiding van haar liefdesverdriet. Nu Ruby min of meer haar plek heeft gevonden in India, vindt Lydia dat haar pupil wel wat meer verantwoordelijkheid aankan.

Ruby's zinderende werkrelatie met Dr. Gabriel Varla lijkt intussen ook rijp voor een hogere versnelling. Maar terwijl ze hun veranderende gevoelens in kaart proberen te brengen, moet Ruby uitmaken of ze wel klaar is voor een nieuwe romance. Anderzijds neemt ook Lydias relatie met Greg een onverwachte wending wanneer hij als 'grap' het woord huwelijk laat vallen en haar reactie er niet meteen op wijst dat hun neuzen in dezelfde richting staan. Tijd voor reflectie, voor beide partijen. Wat heeft de toekomst voor hen in petto? Uitdagingen die ze enkel het hoofd kunnen bieden met teamwork. Bij Lydia, Ruby en de rest van de Good Karma-crew daagt, meer dan ooit, het besef dat ze in goede en slechte dagen steeds op elkaar kunnen vertrouwen. De perskit van The Good Karma Hospital S2 is op aanvraag beschikbaar.

Seizoen 4 van Midsomer Murders start op dinsdag 10 april om 21:00 op BBC First

MidsomerMurder4.jpg
Hoofdinspecteur Tom Barnaby blijft verbeten onderzoek uitvoeren naar moorden in de regionale gemeenschap van Midsomer County. In de eerste aflevering van seizoen 4 Midsomer Murders zijn de dorpsbewoners van Midsomer Deverell niet te spreken over de plannen van de familie Inkpens om van hun openbare herdenkingstuin een theehuisje te maken. Gaandeweg legt het onderzoek van de rechercheurs een kluwen van hebzucht, snobisme, onwettigheid, rouw en geweld bloot.

Er gebeuren nog wel meer vreemde dingen in de dorpjes van Midsomer. Zoals de mysterieuze verdwijning van de plaatselijke hoteluitbater Karl Wainwright.

In de aflevering The Electric Vendetta wordt dan weer in mysterieuze omstandigheden het lichaam van een naakte man aangetroffen in een graancirkel. De bewering van een lokale ufoloog dat de dood van de man het gevolg is van buitenaardse activiteiten kan Barnaby niet overtuigen. Slaagt Barnaby er in om, op het einde van de rit, het raadsel achter de bizarre sterfgevallen te ontrafelen? Kan hij, met de hulp van politieagente Jay Nash en uiteraard brigadier Troy, achterhalen wie de moordenaars zijn?

Seizoen 5 van Midsomer Murders start op donderdag 26 april om 21:00 op BBC First

MidsomerMurder5.jpg
In seizoen 5 van Midsomer Murders moeten hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Gavin Troy opnieuw enkele mysterieuze sterfgevallen ophelderen in de dorpen van Midsomer. In de eerste aflevering, Market of Murder, wordt een lokale verpleegster na een avondevenement in Midsomer Malham aangeklaagd voor het rijden onder invloed. Toevallig (?) ontdekt een plaatselijke dierenarts diezelfde dag dat iemand barbituraten uit zijn kabinet heeft gestolen.

In een volgende aflevering blijkt al snel dat de vrouwen van Midsomer Markets leesclub in het geheim en met succes in aandelen belegden, maar dat twee van de leden weggestemd werden toen ze hun aandelen wilden verkopen. Wanneer een lid van de leesclub vermoord wordt, gelooft Barnaby stellig dat de moordenaar goed op de hoogte was van de onkiese dorpsgeheimpjes.
Kunt u maar niet genoeg krijgen van het aanbod van BBC First? Dan kunt u in april ook nog genieten van nieuwe afleveringen van onderstaande reeksen:
  1. Shakespeare & Hathaway: Private Investigators - elke maandag om 21 uur, stopt op 21 mei
  2. Our Girl Series 3 – elke dinsdag om 21 uur, stopt op 20 april
  3. Sherlock Series 3 – elke donderdag om 21 uur, stopt op 5 april

Over BBC First
BBC First is de thuishaven van premium, origineel Brits drama en comedy van wereldwijd erkend en award-winning talent van voor en achter de camera. Het biedt kijkers de eerste kans om verhalen te zien die uitdagen, je onderdompelen en entertainen, allemaal vanuit een uniek Brits perspectief.

BBC First is in België beschikbaar via:
- Proximus Proximus Entertainment pakket op kanaal 25 in Vlaanderen of kanaal 220 in Brussel
- Telenet Play More abonnement op kanaal 561

Voor meer informatie over BBC First en het uitzendschema:
facebook.com/BBCFirst
bbc.com/BBCFirst

Over BBC Worldwide
BBC Worldwide is de belangrijkste commerciële tak en een volledige dochteronderneming van de British Broadcasting Corporation (BBC). De visie van BBC bestaat erin om te bouwen aan BBC’s merken, publiek, commerciële rendement en reputatie over de wereld. Dit wordt bereikt door te investeren in BBC content, die te commercialiseren en te tonen over de hele wereld, op een manier die in lijn is met de BBC-normen en waarden. Het bedrijf draagt ook wereldwijd Britse creativiteit uit.

In 2016/17 heeft BBC Worldwide £157.3m headline winst gegenereerd en £1,059.9m headline sales. £210.5m keerde terug naar BBC. Bezoek voor meer gedetailleerde informatie over de prestaties van BBC de website met het jaarverslag: www.bbcworldwide.com/annual-review

Voor meer informatie over BBC First en het uitzendschema:
bbcworldwide.com
twitter.com/bbcwpress

Voor meer informatie, beeldmateriaal, screeners of een interview, neem contact op met:

Share

Uber introduceert in-app functie voor fooi geven in België

- Fooien geven mogelijk gemaakt in Brussel op vraag van chauffeurs- Uber blijft werken aan het verhogen van de gebruikerservaring in BelgiëBrussel  - Vanaf vandaag kunnen Uber gebruikers in België die hun chauffeur willen belonen voor een geweldige service, een fooi geve