‘s Werelds eerste Puistenbar opent deuren in Antwerpen

‘s Werelds eerste Puistenbar opent deuren in Antwerpen

Published

Wereldwijde primeur om taboe te doorbreken

Schoon genoeg van puntjes, puistjes, pukkels of meer serieuze acné? Goed nieuws. Morgen opent YUN Probiotherapy voor 10 dagen de allereerste Puistenbar ter wereld in de Wiegstraat 16 in Antwerpen. Een feel good pop-up bar voor jong en ouder, voor gevoelige én gladde types en voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is. Puistenmythes worden er doorprikt en je kan er terecht voor gezichtsbehandelingen, vragen, een intiem gesprek en nog veel meer.

Knijp er even lekker tussenuit  
De Puistenbar met zijn 3 verdiepingen hoog heeft veel te bieden. Je kunt er terecht voor interessante verzorgingsbehandelingen, de special treats. Of voor een intiem persoonlijk advies met één van YUN’s wetenschappers, de double date. Daarnaast biedt de puistenbar een secret pimple porn corner waar je je op zolder kunt terugtrekken. Of ga voor een face swapper waar je je oude acne producten kunt inwisselen voor de producten van YUN. Uiteraard kan je dit allemaal ervaren onder het genot van een lekker drankje.

Taboe doorbreken 
Ruim 80% van de bevolking heeft ooit last van vervelende huidkwaaltjes. Het is geen prettig gevoel, noch een zicht en de schaamte is vaak erg groot. Uit onderzoek* blijkt dat 71% minder zelfvertrouwen heeft in dagdagelijkse leven, 24% heeft moeite met het maken van nieuwe vrienden en voor 43% is het moeilijker om op date te gaan. “Het is schrijnend om te zien dat er zoveel schaamte en onzekerheid is en dat dit een grote impact heeft op iemands leven. Met deze ludieke knipoog willen we het thema meer sociaal aanvaard en bespreekbaar maken en het taboe doorbreken”, zegt Tom Verlinden, Managing Director van YUN Probiotherapy. “De Puistenbar is een plek waar iedereen zich veilig kan voelen, zonder schaamte of onzekerheid. Op een laagdrempelige manier kunnen we mensen kennis laten maken met onze revolutionaire therapieën.”

Goede bacteriën 
Acne is een huidaandoening die veroorzaakt wordt door meerdere factoren: voeding, hormonen en genetische factoren zorgen voor een verhoogde talgproductie waardoor de haarfollikels kunnen verstoppen en de typische puistjes zichtbaar worden. “We kennen acne vooral van bij tieners, maar ook veel volwassenen hebben hier nog last van”, bevestigt Ingmar Claes, Chief of Science bij YUN. “We kunnen acne niet genezen, maar wel de symptomen aanpakken. Dit doen we door gebruik te maken van ‘goede’ probiotische bacteriën”, zegt Claes.

You’ve got to see it, to believe it 
Wil je graag een bezoekje brengen? De puistenbar is vanaf 27 oktober tot en met 5 november geopend van 10:00 tot 18:00 uur (met uitzondering van zon- en feestdagen). Kijk voor meer informatie op puistenbar.be.

*Ritvo et al. BioPsychoSocial Medicine 2011, 5:11 http://www.bpsmedicine.com/content/5/1/11


Over YUN 
YUN NV is een particulier Europees biotechbedrijf dat nauw samenwerkt met enkele van Europa’s meest vooraanstaande experts in probiotherapie. YUN Probiotherapy is het resultaat van meer dan 10 jaar research en ontwikkeling door de departementen farmaceutische technologie, biofarmacie en microbiologie van de Universiteit van Antwerpen, het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en dankzij subsidies van zowel het Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio, voordien gekend als IWT) als het departement Economie, Wetenschap en Innovatie Vlaanderen (EWI). Grensverleggend research heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe technologie die komaf maakt met veelvoorkomende huidkwaaltjes, met behulp van probiotherapie. Deze wetenschappelijke doorbraak maakt huidverzorging op basis van vriendelijke levende bacteriën mogelijk en is een belangrijke doorbraak in het gevecht tegen bacteriële resistentie en het overmatig gebruik van antibiotica.

Voor meer informatie, afbeeldingen of een interview gelieve contact op te nemen met:
YUN Probiotherapy Tom Verlinden tom.verlinden@yun-probiotherapy.com Tel.: +32 477 462 453
LEWIS Maaike Linssen yun@teamlewis.com Tel.: +32 3 304 36 30

Copy as a Plain Text

Share

Attachments

Download All

Puistenbar 3.jpg

image | 974 KB

Download
Puistenbar 1.jpg

image | 729 KB

Download
Puistenbar 2.jpg

image | 595 KB

Download
Behandeling YUN.jpg

image | 488 KB

Download

Le premier « Bar à boutons » du monde ouvre ses portes à Anvers

Une première mondiale pour en finir avec les tabous