Levens staan op het punt te veranderen in de nieuwe novemberseries van BBC First
Levens staan op het punt te veranderen in de nieuwe novemberseries van BBC First

Levens staan op het punt te veranderen in de nieuwe novemberseries van BBC First

Published


Antwerpen, 5 oktober 2017 – In november worden de levens van geliefden op hun kop gezet in de nieuwe BBC First-series Liar en Guerrilla.
Liar vertelt het verhaal van een nacht waarin de levens van de slimme en toegewijde lerares Laura Nielson (Joanna Froggatt, Downton Abbey) en de bekende chirurg Andrew Earlham (Ioan Gruffud, Fantastic Four en Ringer) op het punt staan te veranderen. Zouden ze ook op date zijn gegaan als ze vooraf de gevolgen van hun ontmoeting wisten?

Guerrilla-sterren Frieda Pinto (Slumdog Millionaire), Marcus (Babou Ceesay, Free Fire) en Idris Elba (Luther, The Wire) spelen de rollen van gepassioneerde ‘Black Power’-vrijheidsstrijders. Guerrilla is een serie met hoge verwachtingen en vertelt het verhaal van een politiek actief koppel dat zich verzet tegen het onrecht en de diepgewortelde vooroordelen waar Londen in de jaren 70 dagelijks mee kampte. Maar een hogere kracht zal hen tegenwerken…
Liar gaat in première op zaterdag 18 november om 21:00 uur
LIAR.jpg
Liar vertelt het verhaal van een nacht die de levens van Laura Nielson (Joanne Froggatt) en Andrew Earlham (Ioan Gruffudd) voorgoed verandert. Laura is een slimme en toegewijde lerares die net uit een relatie komt en niet zeker weet of ze weer wil gaan daten. Andrew is een bekende chirurg en heeft een zoon die bij Laura op school zit. Een eerste aantrekkingskracht tussen de twee leidt tot een date, maar beiden hebben ze geen idee welke gevolgen dit heeft op elkaar of hun families. De waarheid en consequenties gaan hand in hand in een spannende en aangrijpende thriller die niet alleen twee kanten van een relatie, maar ook twee kanten van de waarheid laat zien. Maar zijn er wel echt twee kanten voor elk verhaal?

Liar laat de verschrikkelijke gevolgen zien van bedrog voor zowel het koppel als hun vrienden en familie wanneer geheimen en leugens aan het licht komen... Liar werd in september 2017 uitgezonden in het Verenigd Koninkrijk.
Guerrilla gaat in première op donderdag 23 november om 21:00 uur
Guerrilla_High-Res_IMG01.jpg
Guerrilla vertelt het verhaal van een politiek actief koppel dat vecht tegen het onrecht en de diepliggende vooroordelen waar Londen in de jaren 70 dagelijks mee kampte. Marcus (Babou Ceesay) en Jas (gespeeld door Frieda Pinto) zijn gepassioneerde ‘Black Power’-vrijheidsstrijders die elkaar hebben gevonden doordat ze allebei verlangen naar sociale revolutie. Mededramaspeler Idris Elba speelt de rol van een activist die een ander plan heeft om de onderdrukking te overwinnen.

Maar wat zij niet weten is dat ze het doelwit zijn van de ‘Black Power Desk’ politie-eenheid, een onderdeel van de Britse politiemacht met maar één doel: zich vastklampen aan het zwarte activisme. De extreme maatregelen van deze geheimzinnige en verraderlijke eenheid werden pas recentelijk ontdekt. In Guerrilla wordt de politie-eenheid geleid door de meesterlijke hoofdinspecteur Nicholas Pence, gespeeld door Rory Kinnear (Black Mirror).

In de eerste aflevering zijn Marcus en Jas bij een rally tegen de immigratiewet van 1971. Een van hun vrienden – ook doelwit van de ‘Black Power Desk’ – komt op een tragische manier om het leven. Dit zorgt ervoor dat het koppel een stevig standpunt inneemt en ze helpen vervolgens bij de ontsnapping van een politiek gevangene uit de gevangenis. Door dit soort acties om sociale veranderingen teweeg te brengen, worden de vrijheidsstrijders opgejaagd door de politie, waardoor ze gedwongen worden om zich te verstoppen. Maar de situatie loopt uit de hand als terugvechten tegen de ‘Black Power Desk’, de enige optie blijkt te zijn. Ze zijn verstrikt geraakt in een guerrilla en zijn op elkaar aangewezen, wat nog ingewikkelder wordt wanneer een oude vlam van Marcus opduikt.
De serie is bedacht en geschreven door de Academy Award Winnaar John Ridley (12 Years a Slave). Guerrilla werd uitgezonden in het Verenigd Koninkrijk in het voorjaar van 2017.

Wil je meer zien van wat BBC First je te bieden heeft? In november gaan de volgende series door met nieuwe afleveringen:

- Doctor Foster seizoen 2 – Elke zaterdag om 21:00
- The Last Post – Elke dinsdag om 21:00
- The Moonstone – Elke maandag om 21:00

Over BBC First
BBC First is de thuishaven van premium, origineel Brits drama en comedy van wereldwijd erkend en award-winning talent van voor en achter de camera. Het biedt kijkers de eerste kans om verhalen te zien die uitdagen, je onderdompelen en entertainen, allemaal vanuit een uniek Brits perspectief.

BBC First is in België beschikbaar via:
- Proximus Proximus Entertainment pakket op kanaal 25 in Vlaanderen of kanaal 220 in Brussel
- Telenet Play More abonnement op kanaal 561

Voor meer informatie over BBC First en het uitzendschema:
http://www.facebook.com/BBCFirst
http://www.bbc.com/BBCFirst


Over BBC Worldwide
BBC Worldwide is de belangrijkste commerciële tak en een volledige dochteronderneming van de British Broadcasting Corporation (BBC). De visie van BBC bestaat erin om te bouwen aan BBC’s merken, publiek, commerciële rendement en reputatie over de wereld. Dit wordt bereikt door te investeren in BBC content, die te commercialiseren en te tonen over de hele wereld, op een manier die in lijn is met de BBC-normen en waarden. Het bedrijf draagt ook wereldwijd Britse creativiteit uit.

In 2015/16 heeft BBC Worldwide £133.8m headline winst gegenereerd en £1,029.4m headline sales. £222.2m keerde terug naar BBC. Bezoek voor meer gedetailleerde informatie over de prestaties van BBC de website met het jaarverslag: www.bbcworldwide.com/annual-review

Voor meer informatie over BBC First en het uitzendschema:
www.bbcworldwide.com
twitter.com/bbcwpress

Voor meer informatie, beeldmateriaal, screeners of een interview, neem contact op met:

BBC Worldwide Global Markets

Alexander Wood, Communications Officer, Western Europe
Email: alexander.wood@bbc.com
Tel.: +44 (0)7753461450  

LEWIS
Anouck Deschilder
Email: bbc@teamlewis.com
Tel.: +32 (0)3 304 36 30

LEWIS – Global Communications
Britselei 23 / 401
2000 Antwerpen  

Web: www.teamlewis.com
Wire: www.lewiswire.com/be
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_be

Copy as a Plain Text

Share

Related Stories

Une enquête de Progress montre l’adoption croissante de SaaS, de la sécurisation des données, des outils d’analyse et des standards de données ouverts

1.200 professionnels du monde de l’entreprise et du secteur IT donnent des réponses sur les tendances d’adoption, les priorités et les défis dans le domaine des big data et de l’analyse