De zoektocht gaat in oktober door op BBC First
De zoektocht gaat in oktober door op BBC First

De zoektocht gaat in oktober door op BBC First

Published

Brussel, 7 september 2017 – In de maand oktober pakt BBC First uit met Engelse misdaad uit het jaar 1868 met de serie The Moonstone. Wanneer er een diamant wordt gestolen tijdens het achttiende verjaardagsfeest van Rachel, verandert de relatie met haar nonkel compleet. Een jaar later keert Franklin terug om schoon schip te maken, maar Rachel kan hem niet vergeven tot ze weet wat er toen echt is gebeurd.

Hoe gaat het met de getalenteerde dokter Gemma na haar scheiding? BBC First lanceert in oktober het tweede seizoen van Doctor Foster en onthult het vervolg van de ontdekking van haar mans ontrouw. Een serie vol met aangrijpend drama en een aantal onverwachte wendingen.
Doctor Foster seizoen 2 wordt vanaf zaterdag 14 oktober om 21.00 uur uitgezonden op BBC First
DF_S2_Ep2_005.jpg
De veelbesproken succesvolle serie Doctor Foster komt terug met een aangrijpend nieuw hoofdstuk in Gemma’s leven. De getalenteerde dokter en haar zoon Tom lijken hun leven weer op de rails te hebben na heel wat onrust door het verraad van haar man Simon. Na haar scheiding probeerde Gemma de gebeurtenissen achter zich te laten, maar kan je je ex überhaupt vergeten – vooral als er nog een kind bij betrokken is? Daarnaast is Gemma’s leven behoorlijk complex door relationele spanningen, negatieve obsessies en de behoefte om stabiliteit te creëren voor haar tienerzoon. Gemma gaat in het tweede seizoen verder dan ooit om de mensen van wie ze houdt te beschermen. Dit mysterieuze en psychologisch zware seizoen is gevuld met aangrijpende drama en een aantal straffe wendingen.

The Moonstone gaat in première op maandag 23 oktober om 21.00 uur op BBC First
moonstone 1 olc.jpg
Een vernieuwde uitvoering van de eerste grote detectiveroman uit de Engelse literatuur. Wanneer Franklin Blake terugkeert naar Engeland, wordt hij gedwongen om de geesten onder ogen te komen die hij het jaar voordien ontvluchtte toen de Moonstone, een onbetaalbare Indiase diamant, werd gestolen. Rachel Verinder, Franklins knappe nichtje, erfde de steen van haar nonkel op haar achttiende verjaardag. Er werd altijd gezegd dat er een vloek op de diamant rustte voor wie hem met zich meedroeg en de ochtend na haar verjaardagsfeest is hij verdwenen. In de nasleep van de diefstal verbreekt Rachel alle banden met Franklin – de man van wie ze hield. Een jaar later is Franklin vastberaden om de breuk tussen hen te herstellen. Maar Rachel stelt één voorwaarde – ze wil hem niet zien, totdat hij haar precies vertelt wat er die specifieke avond met de diamant is gebeurd. Pas dan zal Franklin de liefde van zijn leven kunnen terugwinnen.

Dubbele afleveringen van Midsomer Murders op BBC First: 

- Met nieuwe afleveringen van seizoen 10 op maandag 2 oktober om 22.50 uur
- Met nieuwe afleveringen van seizoen 12 op maandag 9 oktober om 22.50 uur
In oktober verschijnen van de volgende series nieuwe afleveringen op BBC First:

- Tin Star – Elke donderdag om 21.00 uur
- The Durrells Series 2 – Elke zondag om 21.00 uur

Over BBC First 
BBC First is de thuishaven van premium, origineel Brits drama en comedy van wereldwijd erkend en award-winning talent van voor en achter de camera. Het biedt kijkers de eerste kans om verhalen te zien die uitdagen, je onderdompelen en entertainen, allemaal vanuit een uniek Brits perspectief.

BBC First is in België beschikbaar via:
- Proximus Proximus Entertainment pakket op kanaal 25 in Vlaanderen of kanaal 220 in Brussel
- Telenet Play More abonnement op kanaal 561

Voor meer informatie over BBC First en het uitzendschema:
http://www.facebook.com/BBCFirst
http://www.bbc.com/BBCFirst


Over BBC Worldwide
BBC Worldwide is de belangrijkste commerciële tak en een volledige dochteronderneming van de British Broadcasting Corporation (BBC). De visie van BBC bestaat erin om te bouwen aan BBC’s merken, publiek, commerciële rendement en reputatie over de wereld. Dit wordt bereikt door te investeren in BBC content, die te commercialiseren en te tonen over de hele wereld, op een manier die in lijn is met de BBC-normen en waarden. Het bedrijf draagt ook wereldwijd Britse creativiteit uit.

In 2015/16 heeft BBC Worldwide £133.8m headline winst gegenereerd en £1,029.4m headline sales. £222.2m keerde terug naar BBC.

Bezoek voor meer gedetailleerde informatie over de prestaties van BBC de website met het jaarverslag: www.bbcworldwide.com/annual-review
www.bbcworldwide.com
twitter.com/bbcwpress

Voor meer informatie, beeldmateriaal, screeners of een interview, neem contact op met: 

BBC Worldwide Global Markets 
Alexander Wood, Communications Officer, Western Europe
Email: alexander.wood@bbc.com
Tel.: +44 (0)7753461450  

LEWIS 
Anouck Deschilder
Email: bbc@teamlewis.com
Tel.: +32 (0)3 304 36 30

LEWIS – Global Communications
Britselei 23 / 401
2000 Antwerpen  

Web: www.teamlewis.com
Wire: www.lewiswire.com/be
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_be

Copy as a Plain Text

Share

Healthy boost gezocht na de zomer?

Kenwood zorgt voor gezonde inspiratie in de strijd tegen de zomerkilo’s