LG met prijswinnende OLED-televisies marktleider in beeldkwaliteit voor alle content
LG met prijswinnende OLED-televisies marktleider in beeldkwaliteit voor alle content

LG met prijswinnende OLED-televisies marktleider in beeldkwaliteit voor alle content

Published

Vanaf oktober Technicolor Expert Mode beschikbaar in alle 2017 OLED-TV’s

LG_SIGNATURE TV W_00.jpg
Edegem - Vorige week startte IFA in volle glorie en ook deze week zullen nog tienduizenden consumenten de beurs in Berlijn bezoeken om de laatste trends en innovaties te ontdekken. LG Electronics zet haar OLED-televisies wederom in de spotlight en zal wederom de beeldkwaliteit kunnen tonen. LG doet dit samen met sterke partners zoals Dolby® en Technicolor om consumenten een premium kijkervaring te kunnen bieden.

LG presenteert haar 2017 OLED-TV's met Technicolor Expert Mode, dat kleuren toont die zijn geoptimaliseerd door de kleurwetenschappers van Technicolor, die ook werken aan veel van de grote Hollywoodproducties. De Technicolor Expert Mode is vanaf oktober beschikbaar voor alle LG 2017 OLED TV's. LG werkt daarnaast aan de integratie van dezelfde techniek in de SUPER UHD TV's.

Kwaliteit op niveau van Hollywoodproducties
De OLED-televisies van LG worden geroemd en bekroond om hun superieure prestaties en worden zelfs door het toonaangevende Technicolor ingezet bij het testen van de grootste films en series voor de consumentenmarkt, zoals Logan en Sense 8. Deze erkenning bevestigt dat de LG OLED-televisies de meest premium kijkervaring bieden.

Toen we werkten aan seizoen twee van de Netflix serie Sense 9 was de LG OLED-technologie cruciaal voor schrijver/regisseur Lana Wachowski en cameraman John Toll, die beiden aan een andere kant van de wereld werken, om de continuïteit in kwaliteit te bewaken,” legt Tony Dustin, senior colorist bij Technicolor, uit. “Het diepe zwart en de perfecte verzadiging en diepte van kleuren bij OLED zorgden ervoor dat iedereen de kleuren hetzelfde zag, zelfs als we niet op de zelfde plek aan het werk waren. Dat deze techniek nu ook voor consumenten bereikbaar is geeft ons het vertrouwen dat de beelden waar wij zo hard aan werken goed worden weergegeven voor het publiek thuis.

Ook voor de gamer
Tijdens IFA 2017 zal LG de krachtige mogelijkheden die OLED biedt op het gebied van 4K HDR-videogames tonen, in combinatie met de Microsoft Xbox One S en de game Turn 10's Forza Horizon 3. Met OLED worden pixels onafhankelijk aan- of uitgeschakeld – combineer dit met HDR en het glimmen van de auto’s in deze game ziet er nog echter uit. De echte gamer zal zijn spel zien verbeteren en profiteren van de lage input lag time van slechts 21,3 milliseconde. Hierdoor leidt een beweging op de controller vrijwel direct tot actie op het scherm via de HDR Game Mode, die gebruikt kan worden op de LG OLED-televisies in combinatie met de Microsoft Xbox One S.

Premium content, premium beeldkwaliteit
Alle 2017 LG OLED- en SUPER UHD-televisies beschikken over Active HDR, dat heldere hoogtepunten en grotere schaduwdetails toevoegt bij het afspelen van HDR-content. Active HDR stelt LG TV’s in staat om het beeld per scène te verwerken en dynamische gegevens te maken passend bij de verschillende scenes. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om het gescande beeld scène voor scène te optimaliseren. Bovendien ondersteunen de 2017 LG OLED TVs en SUPER UHD TV's meerdere varianten van HDR, waaronder Dolby VisionTM, HDR10 en HLG (Hybrid Log Gamma). Alle 2017 LG UHD TV’s ondersteunen het HLG-formaat. Daarnaast werkt LG aan de ondersteuning van Advanced HDR van Technicolor. De veelzijdigheid van de LG-televisies wordt verder versterkt met HDR Effect, waarmee standaardbeeld het effect van HDR krijgt door de helderheid en contrastverhoudingen te verbeteren.

On-demand videodiensten bieden al een breed aanbod aan Dolby Vision content: inmiddels zijn er al meer dan honderd films en series beschikbaar in dit format. Daarnaast is er meer dan 125 uur aan originele Dolby Vision content beschikbaar via digitale televisie en hebben consumenten wereldwijd toegang tot Dolby Vision op Ultra HD Blu-ray.

Amazon Alexa
Tijdens IFA toont LG voor het eerst de verbeterde Alexa stembediening, die beschikbaar is als een LG TV aangesloten is op een Amazon Echo speaker. Met de mogelijkheid om Amazon Alexa te gebruiken via LG WebOS kunnen bezoekers op IFA gesproken opdrachten geven aan de Amazon Echo-luidspreker om zo de televisie te bedienen. Mogelijke opdrachten zijn bijvoorbeeld het kiezen van een kanaal, instellen van het volume, content zoeken, apps openen – dit alles handsfree en zonder afstandsbediening.

LG zal verschillende demonstraties op haar booth houden, met onder BBC 4K HLG-content, Amazon films in HDR10 en Netflix content met Dolby Vision.

IFA 2017
Bezoekers van IFA 2017 zijn van harte welkom om de stand van LG te bezoeken in hal 18 van Messe Berlijn en de producten van LG live te zien. Ben jij benieuwd geworden naar de beurs en wil je het van dichtbij meemaken? Kom dan langs in Berlijn of volg de LG Benelux Facebookpagina voor video’s en verslagen van deze indrukwekkende beurs en de laatste innovaties van LG.
LG_SIGNATURE TV W_00.jpgLG SIGNATURE TV W_01.jpgLG SIGNATURE TV W_02.jpgLG SIGNATURE TV W_03.jpg

Over LG Electronics 
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is wereldwijd leider en technologische innovator op gebied van consumentenelektronica, mobiele communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 77.000 werknemers en 125 locaties wereldwijd, boekte LG een wereldwijde omzet van USD 109.31 miljoen (KRW 126.3 miljard) in 2016. LG Electronics bestaat uit vier bedrijfsonderdelen – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solutions en Vehicle Components – en is één van ‘s werelds toonaangevende producenten van flatscreen televisies, mobiele apparaten, airconditioners, wasmachines en koelkasten. LG Electronics Benelux Sales BV is gevestigd in Amstelveen, Nederland, met een regionaal kantoor in Edegem, België. Meer informatie en nieuws over LG Electronics zijn te vinden op lg.com/nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

LEWIS
Telefoon: +32 (0)3 304 36 30
Email: lgbenelux@teamlewis.com

Copy as a Plain Text

Share

LG leader du marché grâce à des téléviseurs OLED primés qui proposent une qualité d’image supérieure, pour tous les contenus

Le Technicolor Expert Mode sera disponible à partir du mois d’octobre sur toutes les TV OLED 2017