Tim Roth en Christina Hendricks schitteren in nieuwe wraakthriller Tin Star
Tim Roth en Christina Hendricks schitteren in nieuwe wraakthriller Tin Star

Tim Roth en Christina Hendricks schitteren in nieuwe wraakthriller Tin Star

Published

Een verhaal over verloren onschuld, moord, verdriet en allesverterende wraak in een afgelegen bergstadje 

Tin Star gaat in première op donderdag 14 september om 21.00 uur op BBC First
Brussel BBC First pakt uit met Tin Star, een tiendelige reeks die in de Benelux in première gaat op 14 september om 21.00 uur op BBC First. De hoofdrollen in deze unieke cross-over tussen Brits drama en een Amerikaanse politiethriller worden vertolkt door BAFTA-winnaar Tim Roth, bekend van onder meer Reservoir Dogs en Rob Roy, en door Christina Hendricks die samen met haar collega’s uit Mad Men al meermaals bekroond met de Screen Actors Guild Award.

Tin Star is een productie van Sky Atlantic en is al één week na de oorspronkelijke uitzending in het Verenigd Koninkrijk (Sky) en in de VS (Amazon) bij ons te zien. Deze reeks wordt uitgezonden met Nederlandse ondertitels, een extra dienst waarvan Nederlandstalige kijkers sinds de lancering van de zender in mei 2015 kunnen profiteren.

Tin Star is een wraakthriller over Jim Worth, een voormalig rechercheur van de Londense politie die met zijn gezin naar de Canadese Rocky Mountains verhuist om er een nieuw leven te beginnen als plaatselijke politiechef in een idyllische plattelandsgemeenschap. Met de komst van een grote nieuwe olieraffinaderij wordt zijn stadje echter overspoeld door gastarbeiders. De golf van drugs, prostitutie en georganiseerde misdaad die hiermee op gang komt, dreigt alles op zijn pad weg te vagen.
4_102_TinStar_S01.jpg.jpg
Wanneer Jim besluit om in te grijpen, krijgt hij te maken met de brutale represailles van een groep mysterieuze huurmoordenaars die het op hem en zijn gezin gemunt heeft. De tragedie die volgt maakt abrupt een einde aan de rust die ze in het ooit zo perfecte bergstadje hadden gevonden en maakt hun afgelegen toevluchtsoord tot een helse gevangenis waaruit geen ontsnappen meer mogelijk is.

Wie zit achter de aanval? Schakelde het oliebedrijf – geleid door de hoffelijke zakenvrouw mevrouw Bradshaw (Christina Hendricks) – de huurmoordenaars in om te voorkomen dat Jim een ontluisterende doofpotoperatie zou blootleggen? Of haalt het gewelddadige, drankverslaafde verleden van de politiechef hem eindelijk in?

Alison Jackson, executive producer bij Kudos, vertelt: ‘Wraak, verdriet, liefde en verraad staan centraal in Tin Star, een emotioneel geladen, hedendaagse thriller vol boeiende personages. Hun echte, donkere belevingswereld maakt van deze reeks veel meer dan een gewone “whodunit”. De verbluffende locaties in de Canadese Rocky Mountains en de sterk geladen, rauwe manier waarop Rowan zijn verhaal weet te brengen, missen hun uitwerking niet. Dat we op onweerstaanbare, succesvolle acteurs als Tim Roth en Christina Hendricks kunnen rekenen om dit verhaal tot leven te brengen, is de kers op de taart.’

Over BBC Worldwide
BBC Worldwide is de belangrijkste commerciële tak en een volledige dochteronderneming van de British Broadcasting Corporation (BBC). De visie van BBC bestaat erin om te bouwen aan BBC’s merken, publiek, commerciële rendement en reputatie over de wereld. Dit wordt bereikt door te investeren in BBC content, die te commercialiseren en te tonen over de hele wereld, op een manier die in lijn is met de BBC-normen en waarden. Het bedrijf draagt ook wereldwijd Britse creativiteit uit.

In 2015/16 heeft BBC Worldwide £133.8m headline winst gegenereerd en £1,029.4m headline sales. £222.2m keerde terug naar BBC. Bezoek voor meer gedetailleerde informatie over de prestaties van BBC de website met het jaarverslag:
www.bbcworldwide.com/annual-review
www.bbcworldwide.com
twitter.com/bbcwpress

Copy as a Plain Text

Share

IFA 2017: Beamers van LG creëren bioscoopervaring op iedere locatie

LG Electronics toont nieuwe high performance projectoren tijdens IFA 2017