Mooimakers openen strijd tegen zwerfvuil vanuit woonkamer in Oostende
Mooimakers openen strijd tegen zwerfvuil vanuit woonkamer in Oostende

Mooimakers openen strijd tegen zwerfvuil vanuit woonkamer in Oostende

Published

Vlamingen persoonlijk aangesproken om strijd tegen zwerfvuil aan te gaan

Op zaterdag 12 augustus  installeert Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstort, een woonkamer op de Paulusfeesten in Oostende. De woonkamer ondersteunt de slogan “Doe alsof je thuis bent, gooi je afval niet op de grond”. Vanuit deze openbare woonkamer worden passanten aangesproken en aangemaand hun afval in de vuilnisbak te gooien om zo de omgeving proper te houden, net als thuis. In Vlaanderen moet jaarlijks zo’n 17.500 ton zwerfvuil en sluikstort opgeruimd worden, goed voor een prijskaartje van 61 miljoen euro. Dat probleem wil Mooimakers aanpakken.
Picture1.png

"Het is fijn vertoeven op de Paulusfeesten in Oostende, maar de schoonheid wordt vaak wordt ontsierd door zwerfvuil. Jaarlijks moet Vlaanderen gigantisch veel zwerfvuil en sluikstort opruimen en dat kost Vlaanderen handenvol geld. De tegenstelling is enorm: iedereen stoort zich aan zwerfvuil maar het blijft een hardnekkig probleem. In 2017 gaan we resoluut voor minder dankzij een geïntegreerde aanpak en vruchtbare samenwerkingen. Samen maken we Vlaanderen nog mooier."

Henny De Baets, Mooimakers

Samen voor een proper Vlaanderen
Deze actie is één van de vele initiatieven die deze zomer worden georganiseerd in de strijd tegen zwerfvuil. Het actieplan van de Mooimakers omvat een geïntegreerde aanpak voor lokale overheden, Vlaamse domeinbeheerders, bedrijven, scholen en verenigingen. Deze aanpak omvat onder andere opruimacties, een Vlaamse Handhavingsweek, cameraprojecten, verschillende initiatieven ter ondersteuning van verenigingen, scholen, groepen bedrijven, …  en nog veel meer. De doelstelling is duidelijk: Vlaanderen mobiliseren om samen een halt toe te roepen aan zwerfvuil en sluikstort met als doel een properder Vlaanderen.
Over Mooimakers
Mooimakers is de motor van de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten in Vlaanderen. Mooimakers organiseert campagnes, voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle betrokken actoren en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is het merk waaronder Vlaanderen Mooi uitvoering geeft aan haar beleid. Vlaanderen Mooi is het initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. 

Copy as a Plain Text

Share

RICOH THETA SC 'HATSUNE MIKU' - Un modèle en édition limitée 

La camera 360 degrés pour profiter d'une prise de vue sphérique en une seule prise