Voor velen start deze (na)zomer met een nieuw begin bij BBC First
Voor velen start deze (na)zomer met een nieuw begin bij BBC First

Voor velen start deze (na)zomer met een nieuw begin bij BBC First

Published

Brussel – Deze zomer is een periode van een nieuw begin voor veel belangrijke personages in de nieuwe series van BBC First. Sommigen maken een nieuwe start in exotische en warme landen, voor anderen biedt dit seizoen tijd om hun verleden onder ogen te komen.

In augustus brengt BBC First je naar Zuid-India en The Good Karma Hospital, een ziekenhuis dat gerund wordt door de excentrieke dokter Lydia Fonseca (Amanda Redman) en waar dokter Ruby (Amrita Acharia) op zoek gaat naar een nieuwe start nadat haar hart is gebroken.

In september neemt BBC First je ook mee naar het prachtige Griekse eiland Corfu voor het tweede seizoen van The Durrells, waar de excentrieke familie wederom haar best doet om zich te vestigen in een nieuwe gemeenschap. Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot.

In BBC Firsts thuisbasis, Groot-Brittannië, proberen anderen hun persoonlijke geschiedenis te verwerken. In In The Dark keert de zwangere Helen Weeks terug naar haar geboortestad, waar ze geconfronteerd wordt met haar verleden waarvan ze juist ver weg wilde blijven. In Broken heeft vader Michael Kerrigan, een rol van Sean Bean, eveneens een onrustige persoonlijke geschiedenis. Hij doet zijn best om de parochie te helpen terwijl hij zelf zijn best doet om zijn moeilijke verleden te verwerken.
In the Dark gaat in première op donderdag 10 augustus om 21.00 uur
In the Dark.png
MyAnna Buring (bekend van haar rol in BBC Firsts Ripper Street) kruipt in de huid van Helen Weeks, die wordt meegesleurd in de twee meest uitdagende en persoonlijke zaken van haar carrière – net als ze op het punt staat zelf moeder te worden. Helen is nooit eerder ontmoedigd door een uitdaging, maar haar harde buitenkant verbergt een complex innerlijk conflict. Wanneer de man van een vroegere schoolvriend wordt beschuldigd van ontvoering, moet Helen terug naar haar geboortestad en haar pijnlijke verleden onder ogen komen. Wanneer een brutale tragedie haar in de donkere misdaad van Manchester trekt wordt ze gedwongen om te twijfelen aan haar meest persoonlijke relaties. Zelfs als je van iemand houdt, kun je die persoon dan ooit echt werkelijk kennen?

Het script is geschreven door Bafta-winnaar Danny Brocklehurst en gebaseerd op de boeken van succesvolle romanschrijver Mark Billingham.
The Good Karma Hospital gaat in première op BBC First op zondag 13 augustus om 21.00 uur
The Good Karma Hospital.png
In een tropische kuststad in Zuid-India speelt zich het verhaal af van de jonge dokter Ruby Walker (gespeeld door Amrita Acharia, bekend van haar rol als Irri in Game of Thrones). Ruby vertrekt naar India op zoek naar een baan en afleiding van haar liefdesverdriet en komt terecht bij The Good Karma Hospital. Ze verwachtte zon, palmbomen en perfecte stranden en was zelfs voorbereid op de heilige koeien, tuk-tuks en de Dehli-buik waar iedereen haar voor had gewaarschuwd. Maar wat ze niet had verwacht was de realiteit van het werk, het leven en liefde in een slecht bevoorraad en onderbezet paviljoenziekenhuis. The Good Karma Hospital wordt gerund door een excentrieke Engelse vrouw – dokter Lydia Fonseca (gespeeld door de bekende en bekroonde Amanda Redman, bekend van ondere andere New Tricks) – en is het kloppende hart van de lokale gemeenschap. Het ziekenhuis is onderbemand, ondergefinancierd, maar vol met patiënten die behandeling nodig hebben.

Deze hedendaagse serie toont het leven met al zijn goede en slechte kanten en is een mix van hartverscheurende en humoristische momenten. Als dokter Ruby Walker zich aan het leven in India heeft aangepast, realiseert ze zich dat The Good Karma Hospital meer is dan alleen een medische buitenpost. Het is een thuis.

‘De combinatie van het escapisme van Death in Paradise en de vastberadenheid en warmte van Call of Midwife maakt dat er geen enkele reden is dat The Good Karma Hospital geen succes zal zijn.’

Radio Times

Het vierde seizoen van Line of Duty wordt uitgezonden op BBC First vanaf zaterdag 24 augustus om 21.00 uur
Line of Duty.png
In augustus verschijnt op BBC First het vierde seizoen van het prijswinnende politiedrama over het onderzoek van anticorruptie-eenheid AC-12. In dit nieuwe seizoen gaat DCI Roz Huntley achter een seriemoordenaar aan en het hoofd van de forensische afdeling waarschuwt AC-12 voor een mogelijk gerechtsblunder.
Broken gaat in première op BBC First op dinsdag 5 september om 21.00 uur
Broken.png
In deze aangrijpende en krachtige serie staat de veelbekroonde Hollywoodster Sean Bean aan het hoofd van een indrukwekkende cast. Broken is gecentreerd rondom vader Michael Kerrigan, een katholieke priester die over een stedelijke parochie in Noord-Engeland waakt. Vader Michael moet een zelfverzekerde raadgever en biechtvader zijn voor een gemeenschap die moeite heeft om het geloof te verenigen met de uitdagingen van het dagelijkse leven. Ondanks een veelbewogen verleden en een ingewikkelde relatie met zijn eigen familie, is Kerrigan vastbesloten om zijn parochianen bij te staan. Maar ondanks zijn zware inspanningen kan hij niet alles goedmaken dat gebroken is.

Broken is een doordacht drame vol medeleven – moeilijk om naar te kijken, maar belangrijk en helemaal van nu. Een rechtvaardige schreeuw om onrecht’

Daily Telegraph

‘Kijkers zitten aan hun stoelen vastgeplakt sinds Broken wordt uitgezonden’

Daily Express

The Durrells seizoen 2 wordt uitgezonden op BBC First vanaf zaterdag 24 september om 21.00 uur
The Durrells.png
Deze populaire en charmante serie keert terug met het vervolg van de avonturen van de excentrieke Durrells-familie op het prachtige Griekse eiland Corfu. The Durrells is gebaseerd op de romantrilogie van Gerald Durrell. In het nieuwe seizoen volg je de Engelse weduwe Louisa en haar familie verder in hun vervallen huurhuis met een steeds groter wordende verzameling van dieren van haar jongste zoon Gerry. Ze proberen te settelen in de lokale gemeenschap, maar moeten tegelijkertijd geld verdienen om hun onvriendelijke vrouwelijke huurbaas Vasilia te betalen. Tegelijkertijd ziet Vasilia Louisa als een liefdesrivaal van de charmante playboy Hugh.

Met de hulp van Spiro en Theo kan de familie typisch Britse producten verkopen op de markt. Al is per ongeluk de lokale bevolking vergiftigen misschien niet de beste manier om een nieuw bedrijf te starten...
 
Midsomer Murders seizoen 10 wordt uitgezonden op BBC First vanaf maandag 18 september om 23.05 uur
MM.png
BBC First viert dit jaar de twintigste verjaardag van Midsomer Murders en zendt het tiende seizoen uit. De populaire serie opent dit seizoen met de vondst van het lichaam van een jonge man in een met uitlaatgassen gevulde Britse klassieke Humber uit de Tweede Wereldoorlog. Op het eerste gezicht lijkt het op zelfmoord, maar Simon Bright was niet alleen en hij werd op zijn hoofd geraakt voor hij overleed. Waar is zijn vriendin, Laura Sharp? En hoe zit het maar haar invloed op de bewoners in Morton Fendle, een dorp dat nog steeds overschaduwd is door het sombere verleden van de Tweede Wereldoorlog?  
In augustus verschijnen van de volgende series nieuwe afleveringen op BBC First:

- The Kettering Incident – Elke zaterdag om 22.00 uur
- Paula – Elke donderdag om 21.00 uur
- Father Brown seizoen 5 – Elke maandag om 21.00 uur
- The Coronor seizoen 2 – Elke dinsdag om 21.00 uur

Over BBC Worldwide
BBC Worldwide is de belangrijkste commerciële tak en een volledige dochteronderneming van de British Broadcasting Corporation (BBC). De visie van BBC bestaat erin om te bouwen aan BBC’s merken, publiek, commerciële rendement en reputatie over de wereld. Dit wordt bereikt door te investeren in BBC content, die te commercialiseren en te tonen over de hele wereld, op een manier die in lijn is met de BBC-normen en waarden. Het bedrijf draagt ook wereldwijd Britse creativiteit uit.

In 2015/16 heeft BBC Worldwide £133.8m headline winst gegenereerd en £1,029.4m headline sales. £222.2m keerde terug naar BBC. Bezoek voor meer gedetailleerde informatie over de prestaties van BBC de website met het jaarverslag:
www.bbcworldwide.com/annual-review
www.bbcworldwide.com
twitter.com/bbcwpress

Copy as a Plain Text

Share

Adobe Named a Leader in Gartner Magic Quadrant for Web Content Management