Persuitnodiging – Mooimakers lanceert zomercampagne tegen zwerfvuil
Persuitnodiging – Mooimakers lanceert zomercampagne tegen zwerfvuil

Persuitnodiging – Mooimakers lanceert zomercampagne tegen zwerfvuil

Published

De grote vakantieuittocht is nu echt begonnen. De komende weken houden weer honderdduizenden vakantiegangers halt langs de snelwegparkings, die het helaas hard te verduren krijgen. Samen met het aantal vakantiegangers nemen immers ook het zwerfvuil en het sluikstort exponentieel toe. Alleen al in Vlaanderen wordt jaarlijks meer dan 3.000 ton afval gedumpt rond gewestwegen en parkings.

Mooimakers – het samenwerkingsverband tussen OVAM, Fost Plus en de lokale besturen – drijft de strijd tegen zwerfvuil deze zomer verder op. We nodigen u graag uit op de lancering van de nieuwe campagne, op donderdag 13 juli. Op de snelwegparking langs de E19 richting Antwerpen, een typische ‘plaats delict’ die bijzonder populair is bij sluikstorters, lanceren we de nieuwe afficheborden en voeren we actie om de vakantiegangers in beweging te krijgen tegen zwerfvuil.
Programma 

Donderdag 13 juli 2017
10u30: Voorstelling campagne, toelichting door Els Gommeren (coördinator van Mooimakers) bij de acties van de komende weken
10u45: Kick-off actie om vakantiegangers te mobiliseren tegen zwerfvuil
11u00: Mogelijkheid tot interviews

Locatie 
Total-snelwegparking in Waarloos, langs E19, richting Antwerpen
We nodigen u van harte uit op het persmoment bij de lancering van de zomeractie. Kan u even bevestigen of u er donderdag bij bent, via mooimakers@teamlewis.com.

Alvast bedankt en hopelijk tot donderdag!

Over Mooimakers
Mooimakers is de motor van de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten in Vlaanderen. Mooimakers organiseert campagnes, voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle betrokken actoren en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is het merk waaronder Vlaanderen Mooi uitvoering geeft aan haar beleid. Vlaanderen Mooi is het initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. 

Copy as a Plain Text

Share

MultiGrill CGH 1030D De’Longhi : cuire et griller pour toute la famille, en toute simplicité

L’accessoire de cuisine indispensable de De’Longhi, avec sept modes de cuisson et trois jeux de plaques