Mooimakers openen strijd tegen zwerfvuil vanuit woonkamer in Genk
Mooimakers openen strijd tegen zwerfvuil vanuit woonkamer in Genk

Mooimakers openen strijd tegen zwerfvuil vanuit woonkamer in Genk

Published

Vlamingen persoonlijk aangesproken om strijd tegen zwerfvuil aan te gaan

Op zaterdag 8 juli installeert Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstort, een woonkamer op de Versmarkt in Genk. De woonkamer ondersteunt de slogan “Doe alsof je thuis bent, gooi je afval niet op de grond”. Vanuit deze openbare woonkamer worden passanten aangesproken en aangemaand hun afval in de vuilnisbak te gooien om zo de omgeving proper te houden, net als thuis. In Vlaanderen moet jaarlijks zo’n 17.500 ton zwerfvuil en sluikstort opgeruimd worden, goed voor een prijskaartje van 61 miljoen euro. Dat probleem wil Mooimakers aanpakken.
Picture1.png

"Het is fijn vertoeven op de Versmarkt in Gent, maar de schoonheid wordt vaak wordt ontsierd door zwerfvuil. Jaarlijks moet Vlaanderen gigantisch veel zwerfvuil en sluikstort opruimen en dat kost Vlaanderen handenvol geld. De tegenstelling is enorm: iedereen stoort zich aan zwerfvuil maar het blijft een hardnekkig probleem. In 2017 gaan we resoluut voor minder dankzij een geïntegreerde aanpak en vruchtbare samenwerkingen. Samen maken we Vlaanderen nog mooier."

Henny De Baets, Mooimakers

Samen voor een proper Vlaanderen
Deze actie is één van de vele initiatieven die deze zomer worden georganiseerd in de strijd tegen zwerfvuil. Het actieplan van de Mooimakers omvat een geïntegreerde aanpak voor lokale overheden, Vlaamse domeinbeheerders, bedrijven, scholen en verenigingen. Deze aanpak omvat onder andere opruimacties, een Vlaamse Handhavingsweek, cameraprojecten, verschillende initiatieven ter ondersteuning van verenigingen, scholen, groepen bedrijven, …  en nog veel meer. De doelstelling is duidelijk: Vlaanderen mobiliseren om samen een halt toe te roepen aan zwerfvuil en sluikstort met als doel een properder Vlaanderen.
Over Mooimakers
Mooimakers is de motor van de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten in Vlaanderen. Mooimakers organiseert campagnes, voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle betrokken actoren en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is het merk waaronder Vlaanderen Mooi uitvoering geeft aan haar beleid. Vlaanderen Mooi is het initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. 

Copy as a Plain Text

Share

De’Longhi MultiGrill CGH 1030D: grillen en bakken in een handomdraai voor het hele gezin

Onmisbare keukenhulp van De’Longhi met 7 kookfuncties en 3 bakplaten